3. marras, 2018

Teksti

Vanhat tuulet puheltaa!

Pitkän hiljaiselon jälkeen Kukkien kielen kukkahattutäti kirjoittaa teille terveiset.

Kesän ja alkusyksyn hektisen työrupeaman jälkeen on aika keskittyä taas tähän omaan toimintaan110 % aktiivisesti. Homnma ei ole kuitenkaan ollut jäissä missään välissä, vaikka olenkin ollut suhteellisen hiljainen :)

Homma siis toimii niin kuin ennenkin; ota yhteyttä joko kirjallisesti tai puhelimitse ja tee tilaus sidontatyöstä. Minä teen ja toimitan, edelleen Lahden alueelle maksutta. Lähialueille lisämaksusta. 

Seuraa Kukkien kielen Facebook-sivustoa Ninan Kukkien kieli - kukkasidontaa, niin tiedät missä mennään.

Harmaasta marraskuusta huolimatta ihanaa syksyä - joulun odotusta!

20. touko, 2018

Nyt se on totta!

Tervehdys!

Nyt on kuulkaas otettu opit vastaan ja koulut käyty. Tästä eteenpäin tekemällä oppii lisää ja elämä opettaa.. ja mitä viisasta tähän vielä sanoisi. No, suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että pitkän uurastuksen jälkeen valmistuin viime perjantaina floristiksi, sain paperit suoritetusta ammattitutkinnosta. Yee!

Kevät on ollut suhteellisen intensiivistä opiskelua ja valmistautumista viimeiseen näyttötutkintotilaisuuteen, joka kesti kaiken kaikkiaan kolme päivää. Kolmena päivänä tekemistäni seurasi kaksi arvioijaa, jotka tarkkailivat työmenetelmiäni, aikaansaannoksiani ja oman tekemiseni arviointia. Lopputulos oli, että läpi meni. Ja sehän se tavoite oli. 

Nyt on aika keskittyä tulevaisuuteen eli tehdä ihania kukkasidontatöitä Kukkien kielessä juuri teille asiakkaat, ystäväni. Homma jatkuu samanlailla kuin tähänkin saakka. Minua voi lähestyä ihan millä keinolla hyvänsä, otan tilauksen vastaan ja tomitan kukat haluamaasi paikkaan Lahden alueella. Helppoa eikö totta!

 

15. helmi, 2018

Häät lähestyy?

Ensi kesänä on häät ja pitäisi saada kukkakuviot kuntoon? Häiden suunnittelussa on monta rautaa tulessa; siksipä kannattaa ottaa kukkiin liittyvissä asioissa ajoissa yhteyttä kukkakauppiaaseen ja kertoa omat toiveet ja suunnitelmat kukkien ja ylipäätään häiden suhteen.

Ammattitaitoinen kukkakauppias osaa kysyä oikeat asiat ja sitä kautta pääsee kiinni jutun juoneen. Yleensä häitään suunnittelevien kannattaa varataa aikaa audienssille, jossa käydään yksityiskohtaisesti läpi toiveet ja tarpeet. Ammattitaitoinen kukka-alan asiantuntija pystyy antamaan morsiamelle hyviä vinkkejä ja suosituksia mitä ja minkälaista. Jos morsian tietää jo tullessaan tarpeensa, on se myös hyvä juttu, mutta ei haittaa vaikkei tietäiskään.

Audienssin aikana kartoitetaan tarvittavat tuotteet ja sen jälkeen kukkakauppias laatii keskustelun perusteella tarjouksen, jonka hääpari tarkistaa ja hyväksyy tai antaa korjausvinkkejä. Kun tarjous on hyväksytty, sovitaan yksityiskohdista eli miten, mihin ja milloin kukat toimitetaan. Ja sitten kun koittaa se h-hetki, kaikki hoituu ammattitaitoisesti ja morsiamella on yksi stressinaihe vähemmän.

Ammattilainen valmiina palvelukseen! Ota yhteyttä, niin otetaan härkää sarvista ja aletaan suunnitella yhdessä!

28. tammi, 2018

Malleja myyntikimpuista hintoineen

Joku varmaan huomasikin, että laitoin Facebook-sivuilleni ilmoituksen Herkästä ja hempeästä -kukkakimpusta kokoineen ja hintoineen. Suunnittelen internetsivuilleni par'aikaa erilaisia kimppumalleja (Valmiskimput) helpottamaan tilauksen tekemistä netin kautta tai puhelimitse.

Toki teen edelleen myös ns. asiakkaan toivekimppuja halutuista materiaaleista ja halutulla hinnalla.

Eli homma toimii edelleen niin, että minulle voi soittaa tai laittaa viestiä ihan millä tavalla tahansa netin kautta tai tekstarina, kun haluaa tilata valmiskimpun, muunlaisen kukkakimpun, surulaitteen, morsiuskimpun, asetelman tai ihan mitä yritykseni tarjoaa. Minä otan yhteyttä takaisin päin ja sovitaan homma valmiiksi. Toimitan tilatutu tuotteen Lahden alueelle maksutta ja Lahden lähialueelle pientä korvausta vastaan (5 €).

Tilaustuotteiden maksu tapahtuu toimituksen vastaanottamisen yhteydessä käteisellä tai vaihtoehtoisesti voin tuoda/lähettää sähköisesti tai postitse laskun, joka maksetaan tililleni. Käytössäni on myös sähköinen laskutus, joka on etenkin yritysten käytössä.

Mikäli sinulla on kysyttää, palautetta tai ehdotuksia, otan kaikki kiitollisena vastaan.

Käypä siis kurkkaamasssa päivitettyjä sivujani.

Nina

5. tammi, 2018

Istutussuunnitelmia ja kasveilla stailausta

Uskokaa tai älkää, kevät ja kesä lähestyy! Siksi moni alkaa mielessään miettiä jo tulevan puutarhakauden asioita ja ehkä tarvitsee myös apua pähkäilyssä.

No, apu on lähellä! Yritykseni Kukkien Kieli tarjoaa myös kukkasidonnan lisäksi palveluina pihojen istutusten suunnittelua sekä pienimuotoista pihasuunnittelua. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu erilaisten tilojen, kuten parvekkeiden, patioiden, terassien tai vaikkapa olohuoneen stailaaminen kasveilla.

Mikäli olet kiinnostunut näistä puuhista, ota minuun puutarhuriin ja tulevaan floristiin yhteyttä niin kartoitetaan tarpeet yhdessä.

Yhteystietoni löydät nettisivuiltani www.ninankukkienkieli.fi ja facebookista Ninan Kukkien kieli - kukkkasidontaa.

PS: Kuva liittyy erääseen tekemääni pihasuunnitelmaan... :)